UDGIVELSER 

BO's lille verden af store ord

Uddrag af Lektørudtalelse.

Kort om bogen

Bo Lille skriver rystende smukke haikudigte om Fukushima-katastrofen. Bør læses af klimatvivlere og poesielskere.

Beskrivelse

Bo Lille forklarer om bogen formål: "jeg har forsøgt at fastholde den smerte, som vi deler med den japanske befolkning, i disse digte, samtidig med, at jeg gerne vil minde min samtid om, hvor galt det kan gå (...) Katastrofen skulle nødigt gentage sig!"

Herefter en kort beskrivelse af de fem japanske genrer, haiku, haibun, gyoshi og tanka, han anvender, når han skriver om tsunamien i Fukushima. Naturkatastrofen blev forværret af mennesket, da byens atomkraftværk blev delvist ødelagt med massivt radioaktivt udslip til følge. Haiku digtene fungerer som en slags foto i ord, ofte med en genkendelig scene, som er arrangeret på en usædvanlig måde: Det ensomme skib / på taget af et hvidt hus / hvem tør hente det?" eller et skønt naturbillede iblandes uhygge: Fiskene i vandet / spiser af månens guldkorn / stråler af A-kraft". Illustreret af Martin Simonsen. Med engelsk oversættelse.

Vurdering

Potent og rystende poesi, der mikser det genkendelige med det Unheimliche", det uhyggelige.

Materialet er vurderet af: Thomas Olesen

RAINER WERNER FASSBINDERS RØV 

Skæbnenoveller (2015)

Særdeles original og spændende novellesamling. Læs om "Cigaretten der røg manden", kvinden der selv i en høj alder så ud som en 20-årig og diktatorens fald m.m. Bo Lille indfører her også den helt nye novellegenre "novelle med krydsklip" Righoldig samling på 174 sider.

ENVIROMENTAL

- Haiku af Bo Lille (2015) 

En meget rost international haikusamling på dansk og engelsk, oprindelig skrevet til World Haiku Association's konference i Tokyo 2015. Dinh Hanh, leder af Hanoi Haiku Circle har udtalt: " Talentueux, veridique et imagé,vous êtes sans aucune doute-un des meilleurs Hạiins du monde. Bravo, digne descendant de l`immortel Andersen!!"

HAIKU-HÅNDBOGEN

(2014)

Standardværket inden for genren haiku Her kan du få besked om haikuet, dets historie og mange undergenrer. Desuden gives der gode råd om at skrive og undervise i haiku. En vigtig detalje: Også genren haibun (historien om et eller flere haikus opståen) introduceres her.

VINTAGE '13

(2014)

Stor antologi (201 s.) i stift bind til fejring af det litterære forum Underskovens 10 års jubilæum. Ud over Underskovns faste medlemmer deltager Benny Andersen, Per Aage Brandt, Thomas E. Kennedy, Jakob Vedelsby m.fl.

HAIKU AF BO LILLE

Haiku by Bo Lille (2013)

Dansk-engelsk samling af pacifistiske haiku, der begynder midt i krigens værste gru, følger dens afvikling og den gryende fred, naturens genopståen og kærlighedens vækst, endende med: "Hvad er spørgsmålet / hvis svaret er kærlighed / det er spørgsmålet". - Til disse digte har Kristine Nygaard Brandt lavet en serie på 12 plakater, som har været udstillet rundt omkring i verden.

FOR DVÆLESJÆLE

Haiku til almen vederkvægelse (2012)

Omfattende haikusamling, der følger livet i Danmark gennem årstiderne, afspejlende den gode regel, at et haiku bør være "et mikrokosmos, en verden i en nøddeskal, en lille kerne der afspejler makrokosmos, verdensaltet". 160 s.